Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 πιο ακριβείς δρόμοι του κόσμου για το 2013

“Τα λεφτά πάνε στα λεφτά” λέει ο σοφός λαός, και φαίνεται πόσο δίκιο έχει, αφού με την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι πλούσιοι είναι οι κερδισμένοι στην όλη υπόθεση, και το χάσμα μεταξύ του κόσμου των δύο ταχυτήτων αυξάνεται διαρκώς, με τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι, και τους φτωχούς φτωχότεροι. Γιατί, ο παγκόσμιος πλούτος δεν εξατμίζεται, αλλά συγκεντρώνεται στα χέρια των λίγων, που αντιπροσωπεύουν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με την πρόσφατη ανάλυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Credit Suisse, και κατέχουν το 86% του πλούτου της γης !
Αυτό το 10% θα μπορούσε μάλλον να ζήσει στους δρόμους που θα παραθέσουμε παρακάτω, όπου το τετραγωνικό μέτρο είναι χρυσός και πωλείται σε εξωπραγματικές, για τον μέσο άνθρωπο, τιμές, ξεπερνώντας και τα 100.000 $ ανά τετραγωνικό μέτρο ! Ας δούμε λοιπόν την λίστα με τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου, όπως τη δημοσίευσε το Billionaire.com.


Θέση 10η
Avenue Montaigne, Παρίσι


Στην λεωφόρο της παγκόσμιας «υψηλής ραπτικής» η μέση τιμή για το τετραγωνικό μέτρο φτάνει τα 26.000 $


Θέση 9η
Fifth Avenue , Νέα Υόρκη


Στην πέμπτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, ειδικά στα τετράγωνα ανάμεσα στην 59η και 96η οδό, που έχουν απρόσκοπτη θέα στο Central Park, η τιμή του τετραγωνικού ανά μέτρο ανέρχεται στα 28.000 $, κάτι που δικαιολογεί και την ύπαρξη δημοφιλών προσώπων στην περιοχή.


Θέση 8η
Ostozhenka, Μόσχα


Στον πιο ακριβό αυτόν δρόμο της Ρωσίας, που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας, το τετραγωνικό ανά μέτρο κοστίζει 29.000 $.


Θέση 7η
Romazzino, Σαρδηνία


Ο λόφος Romazzino αποτελεί μία από τις πιο ακριβές περιοχές της ακτής Smerelda στη Σαρδηνία, με την τιμή του τεραγωνικού ανά μέτρο να αγγίζει τα 32.900 $.

Θέση 6η
Chemin de Ruth, Γενεύη, Ελβετία


Στο κέντρο της ελβετικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Cologny, βρίσκεται ο παρών δρόμος, όπου το τετραγωνικό μέτρο στοιχίζει 37.000 $.

Θέση 5η
Paterson Hill, Σιγκαπούρη


Κοντά στον δρόμο Orchard Road, στην πιο εμπορική περιοχή της Σιγκαπούρη, βρίσκεται το Paterson Hill, όπου το τετραγωνικό ανά μέτρο υπολογίζεται στα 45.000 $.

Θέση 4η
Boulevard du Général de Gaulle, Cap Ferrat, Γαλλία


Στην άλλοτε γειτονιά του Charlie Chaplin, στη μεσογειακή Κυανή Ακτή στο Cap Ferrat, το τετραγωνικό μέτρο κοστίζει 79.000 $.


Θέση 3η
Avenue Princesse Grace, Μονακό


Με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, η μέση τιμή των σπιτιών στον διάσημο αυτό δρόμο του Μονακό ανέρχεται στις 86.000 $, έχοντας πέσει από τα 135.000 $ που ήταν παλαιότερα.

Θέση 2η
Kensington Palace Gardens, Λονδίνο



Στην δυτική αυτή πλευρά του κεντρικού Λονδίνου, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο ακριβά ακίνητα του κόσμου, η τιμή του τετραγωνικού ανά μέτρο κυμαίνεται στα 107.000 $.

Θέση 1η
Pollock’s path, Χόνγκ Κόνγκ


Το Pollock’s Path είναι ο πιο ακριβός δρόμος του πλανήτη, με την τιμή του τετραγωνικού ανά μέτρο να ανέρχεται στα 120.000$.
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...
 
Posts RSSComments RSSBack to top
© 2013 Wonder List ∙ Designed by Ξένια Καραγεώργη